Weekendjes weg vanuit je nieuwe woonplaats in het buitenland

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 00:14

Ik woon nu ongeveer vijf maanden in Valencia. En doordat we door het corona virus niet veel rond mogen reizen in Spanje, heb ik nog niet ontzettend veel van de omgeving gezien hier. Hoewel ik heel vaak eerder naar Spanje ben geweest en verder wel veel mooie plekjes in het land al gezien heb. Twee weken geleden ging ik op “weekendje weg” met mijn Spaanse vriendinnen naar Alicante. Twee uur met de trein van hier. Ondanks dat bars en restaurants dicht zijn, onden we een AirBnB huren. Lekker paella afhalen en de stad Alicante met al zijn mooie straatjes en mini pleintjes ontdekken. Een van mijn Spaanse vriendinnen wees mij erop dat Alicante heel vroeger Lucentum werd genoemd door de romeinen, waarom dat was. Dat heb ik ondertussen wel begrepen, haha.

 

Een van mijn vriendinnen was jarig en haar vriend uit Ierland, die ze ook al een half jaar niet had gezien door het corona virus kwam op bezoek en nam een vlucht naar Alicante in plaats van Valencia. Zij ging dus een dag eerder om met hem een nachtje samen in een hotel te zijn. Ik en twee andere meiden kwamen een dag later op zaterdag aan in Alicante. Zelf vind ik het al helemaal een ervaring om dan in de trein te zitten en te staren naar buiten en het landschap te zien veranderen. Steeds bergachtiger, droger ook, omdat je steeds meer naar het zuiden van Spanje gaat waar het klimaat nog warmer is. Ik voelde me ook direct zo fijn. Ook al is het heel fijn om in Valencia te wonen door de corona beperkingen is het toch wat anders nu. Verandering van omgeving doet een mens dan echt even goed! Het was een heerlijk zonnig weekend. Toen we in Alicante aankwamen gingen wij drie eerst even de paella ophalen. Wat een enorme pan is dat dan! En daarna richting de AirBnB, naar onze jarige vriendin en haar vriend die vanuit het hotel die ochtend daar vast hadden ingecheckt.

Het was heerlijk weer, de zon scheen Fel. Lopend en genietend van de zon naar onze AirBnB vertelde mijn vriendin Paloma dat Alicante vroeger Lucentum heette. Lucentum betekent in het Latijns licht, verlichting, de felheid van het licht. Het woord Lucentum is vervolgens het hele weekend denk ik wel bijna honderd keer gebruikt. Bij alles wat we deden, wat er gebeurde was het omdat we in Lucentum waren. De paella was zo lekker, want we waren in Lucentum. Het was de volgende dag nog lekkerder weer want we waren in Lucentum. De huizen waren ze mooi, en je zag het zonlicht de gebouwen verlichten, want we waren in Lucentum. Maar ook de wijn was zo lekker omdat we in Lucentum waren, en we hadden weinig geslapen, veel gekletst en gelachen, want we waren in Lucentum. En het slechte slapen kwam ook doordat Lucentum zoveel zonlicht en energie bracht dat we alle zes de slaap slecht konden vatten, haha.

Nee, nee. Volgens Paloma lag het totaal niet aan het feit dat onze AirBnB bedden gewoon slecht waren. Nee, Lucentum. In ieder geval als samenvatting van het weekend. Een weekendje weg met Spanjaarden houdt vooral in veel eten en veel wijn drinken, en genieten. En dat was heerlijk. Daar in Lucentum.

Christa is Yoga docente, jongerencoach en docente Spaans. Ze heeft een onlinecursus Spaans ontwikkeld. Met deze cursus leer je de Spaanse taal online alsof je op “reis” bent. Ook geeft ze in Valencia yogalessen. Haar yogalessen zijn altijd persoonlijk en toegankelijk

 

voor iedereen. En coacht ze online via video calls jongeren. Ze maakt gebruik van NLP- technieken om jongeren te helpen hun eigen weg in het leven te vinden.


Volg Christa op instagram: chris.yogavida. Haar yogalessen in Valencia op vind je daar

Meer over haar Spaanse cursus op @lavida.taalcursus en

www.lavidaespanola.com en de jongerencoaching op @lavidacoaching en
www.lavidacoaching.com.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.