Verhuizen naar een ander land in een pandemie

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 00:57

Het was een gek moment om naar Spanje te verhuizen, maar ik deed het toch. Aan alles voelde ik intuïtief dat ik nu moest goed.
Nu woon ik bijna drie maanden onder de Spaanse zon en het bevalt me heel goed. Ik vertel
je over mijn verhuizing naar Valencia en waarom ik dat heb gedaan, ook neem ik je mee in mijn gastbloes in nieuwe verhalen over mijn leven in mijn nieuwe stad.

Mijn verhuizing naar Valencia 

Valencia is totaal niet de andere kant van de wereld, aar toch nu ik hier zit, u ik dit schrijf bijna drie maanden na mijn verhuizing naar Valencia, voelt Nederland zo ver weg. Ik heb de hele wereld rondgereisd. Ik heb in Zuid-Korea gewoond. Dus voor mij is naar Valencia gaan
als even de trein naar Groningen nemen. Ik ben sinds mijn achttiende heel veel in het buitenland geweest en ook aantal keer voor langere tijd weggeweest uit Nederland. Toch was dit anders. Ik wilde niet te veel aandacht aan mijn vertrek geven omdat het echt “verhuizen” dan zo echt zou voelen. Ik wist nog niet zeker of Valencia wel mijn thuis was en ik was bang dat ik spijt zou krijgen en dus na een half jaar weer in Nederland zou zijn. Ik heb van veel vrienden niet eens echt afscheid genomen. Ik voelde dat ik niet meer in Utrecht en ook niet ergens anders in Nederland wilde zijn. Het was een intuïtief besluit. Ik wilde niet nadenken maar gewoon doen.

Verhuizen tijdens een pandemieDaarnaast was het ook een enorm gekke tijd om te verhuizen. Het gebeurde in september 2020. We stonden aan het begin van een nieuwe coronagolf en ik deed eigenlijk net alsof ik dat niet zag. Maar misschien zag ik het ook niet helemaal. Ik dacht dat deze tweede golf mee zou vallen, dat mijn tweelingzus half oktober mij gewoon kon komen opzoeken in oktober en misschien zelfs mijn broer en vriendinnen die zeiden ze wel een weekendje langs wilden komen. Achter is dit alles niet gebeurd omdat reizen niet mogelijk is. De tweede golf wel groter is dan ik van tevoren had gedacht. Natuurlijk heeft dat impact gehad op hoe ik mij voel hier. Ik had graag mijn nieuwe woonplek eerder laten zien. Nederland voelt ook verder weg. Alsof er meer kilometers tussen Spanje en Nederland zijn gekomen door het virus. Andere internationale mensen die ik hier spreek ervaren hetzelfde. Niemand weet of er wel een vlucht naar huis gaat om kerst met familie te spenderen.

 

Op Schiphol


Wat lijkt het eeuwen geleden dat ik daar op Schiphol stond met mijn leven in vier koffers en mijn yoga tas gestopt. Intuïtief verhuizen naar een stad waar ik drie keer eerder was geweest en niet eens zo heel goed kende. Mijn tweelingzus, mijn alles, achterlaten. Maar ik ging en ben ik blij dat ik gegaan ben op die dag. 

Valencia is thuis, in ieder geval voor nu.


Het is eind november 2020 nu ik dit schrijf. Ik zit in de herfstzon, in een T-shirt in het park naast mijn huis dit te schrijven. Ik kijk naar de palmbomen. Ik voel de zon op mijn huid. We dragen mondmaskers in Valencia op straat maar de barretjes zijn gewoon open. Het is zaterdag. Ik ga straks een Vermout drinken met mijn huisgenootje. Valencia is thuis, in ieder geval voor nu. Voor voorlopig. Ik mis mijn familie en vrienden heel erg. Maar wat mij zo blij maakt hier is het weer. Het is ook een groot doel waarvoor ik ben gekomen. Voor anderen is het weer een klein detail. Maar voor mij maakt het mijn dag. Door mijn winterdepressies heb ik de zon nodig. Iedere dag die zon even op mijn lichaam. Maakt dat mijn lichaam zich kan ontspannen. Hier onder deze zon is het mijn thuis voor nu. Voor voorlopig. Misschien voor altijd. Ik hou jullie op de hoogte.

 

 

Christa is Yoga docente, jongerencoach en docente Spaans. Ze heeft een onlinecursus Spaans ontwikkeld. Met deze cursus leer je de Spaanse taal online alsof je op “reis” bent. Ook geeft ze in Valencia yogalessen. Haar yogalessen zijn altijd persoonlijk en toegankelijk
voor iedereen. En coacht ze online via video calls jongeren. Ze maakt gebruik van NLP- technieken om jongeren te helpen hun eigen weg in het leven te vinden.


Volg Christa op instagram: chris.yogavida. Haar yogalessen in Valencia op vind je daar 

Meer over haar Spaanse cursus op @lavida.taalcursus en

www.lavidaespanola.com en de jongerencoaching op @lavidacoaching en
www.lavidacoaching.com.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.