Fotografie week in Slowakije

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 00:40

In april 2018 ben ik voor een fotografieproject naar Slowakije geweest. Hier heb ik een week lang in Bojnice gezeten. Elke dag kregen we opdrachten die we moesten uitvoeren, maar er was ook erg veel vrije tijd. Die tijd heb ik goed benut om de omgeving te verkennen. Lees hier meer over mijn week in Bojnice in Slowakije!

Het kasteel van Bojnice

Na een lange reis met de trein, vliegtuig en taxi kwam ik aan in Bojnice. Ik zeg je eerlijk, ik had geen research gedaan over Slowakije en liet het allemaal over me heen komen. Echter bij aankomst bij het hotel zag ik een zeer indrukwekkend kasteel! Mijn hele groep was gelijk enthousiast en we konden niet wachten om er naartoe te lopen. Maar eerst moeten we onze spullen in het hotel leggen en naar de kamers toe. We hadden een prachtig uitzicht op dit kasteel vanuit onze hotelkamer. Ik vond deze reis nu al helemaal geweldig! 

Na het avondeten heb ik met mijn groep een wandeling gemaakt en gelijk alle hoeken van dit kasteel gefotografeerd. We waren allemaal zo onder de indruk ervan! Achter dit kasteel liep een wandelroute de bossen in, deze hebben wij gevolgd en dat leidde tot een panorama uitzicht. Ook vanuit hier had je mooi uitzicht op het kasteel en de omgeving.

 

Rondleiding in het kasteel van Bojnice

Omdat we allemaal zo enthousiast waren en een dagje vrij hadden, gingen we een rondleiding in het kasteel volgen. We werden door alle kamers geleid en er werd veel verteld. Het is echt een enorm kasteel met vele kamers die prachtig zijn ingericht. Ook waren er binnenpleinen waar we terecht kwamen en gingen op het einde de grotten in. Onder het kasteel hadden ze namelijk allerlei grotten die echt werkelijk spectaculair zijn. Als je een keer in Bojnice bent, raad ik het je zeker aan om naar dit kasteel te gaan!

De spa in Bojnice

Samen met de hele groep van het fotografieproject gingen wij een wandeling maken in de omgeving van het kasteel. We kwamen na een stukje wandelen uit bij deze spa van Bojnice. Ik heb zelf nog nooit zoiets gezien en we waren massaal foto’s aan het maken. Het is een prachtig gebouw dat op dat moment dicht was, maar normaal is het dus echt een spa. Het ligt midden in de bossen en het was er heel stil waardoor je er lekker kan ontspannen.

Tijdens mijn week in Slowakije is dit niet het enige wat ik heb gezien uiteraard. We zijn met de bus naar een andere stad geweest voor een opdracht. De weg ernaar toe was erg mooi, want de natuur is hier schitterend, maar het dorp zelf was niet veel aan. Ook hebben we Bojnice zelf bekeken, het is een klein stadje en we hebben er even een lekker ijsje gegeten en wat gewinkeld. Verder is er ook een Mijn museum (zie foto) waar we een rondleiding kregen, dit was op zich wel interessant en een leuke activiteit mocht je hier een keer zijn.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.