Mijn eerste stagedag op Malta

Wanneer ik mijn ogen open, komt door het douchegordijn de ochtendzon al naar binnen wat mijn hele kamer verlicht. (Ja, je leest het goed er hangt een douchegordijn in mijn slaapkamer en inderdaad dat houdt geen licht tegen.) Ik word met gemengde gevoelens wakker aangezien het vandaag een spannende dag is. Ik ga voor het eerst kennismaken op mijn stageplaats in een land waar ik nog maar 1 volledige dag heb beleefd. Wanneer ik mij heb klaargemaakt en wat heb gegeten loop ik naar de bushalte aan de andere kant van de weg. Met de 1 euro 50 aan bij elkaar gesprokkelde muntjes betaal ik de chauffeur en ga ik in de drukke bus zitten die hobbelig vooruitkomt. 

Lees meer »

Waarom huisgenoten zo fijn zijn in het buitenland!

Toen ik samen met een vriend van mijn opleiding naar Malta vertrok, besloten wij om in een studentenhuis te gaan wonen. Daar heb ik geen moment spijt van gehad! In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik mijn huis deelde met studenten uit verschillende landen. In deze blog neem ik je mee met mijn ervaringen over het samenwonen met andere studenten. 

Lees meer »

Malta in kerstsfeer

Mijn allereerste echte ultieme geluksmoment weet ik nog zo goed. Het is een bijzonder moment waarin ik je graag meeneem. Na een lange vermoeiende stagedag stap ik, zoals ik vaker doe, een paar haltes eerder, de overvolle bus uit om nog een stukje naar huis te kunnen lopen. Ik probeer mij tussen de auto’s door te manoeuvreren die zich toeterend en vol ongeduld langzaam door de straten bewegen. Terwijl ik met mijn kerstmuziek aan over de smalle stoep loop, neem ik in mij op wat er allemaal gebeurt. Zo gooit een oude dame zichzelf zonder pardon tussen de auto’s, duwt een moeder haar dubbele kinderwagen over de hobbelige straat waar de stoep is opgehouden te bestaan en proberen er twee grote bussen elkaar te passeren in de daarvoor veel te smalle en drukke straat. 

Lees meer »