Onze tweede interrail stop in Spanje: Bilbao

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 20:50

Nadat we afscheid hadden genomen van onze nieuwe vrienden, was het tijd om door te gaan naar een nieuwe stad. We hadden al vele verhalen gehoord over deze stad en wat het te bieden had. Hierdoor had ik al een representatie gemaakt over hoe het zou gaan zijn. Ik was daardoor erg enthousiast om aan te komen. We pakte de trein en gingen die kant op.

 

Aangekomen in Bilbao merkte ik al gelijk op dat het een culturele stad was. Veel kunst en strak oogde de stad voor mij. We liepen naar ons hostel en deze was heel anders dan het andere hostel. Er waren bijna geen mensen en we kwamen op een kamer met een vrouw boven de zestig. Dit is geen enkel probleem, daarom slaap je in een hostel, maar er gebeurden nogal gekke dingen toen we daar sliepen. De eerste nacht met deze vrouw stond ze zonder pardon aan ons bed en schudde ze mijn ex wakker. Ze schreeuwde iets in het Spaans tegen hem en wij durfde daarna niet meer te slapen. De hele nacht hebben we wakker gelegen van alle scheten en gekke geluiden die ze in haar slaap maakte (haha, ja, echt geen grap). De volgende ochtend hebben we een klacht ingediend en werd ze gelukkig verplaatst. Verder in onze reis hebben we nog meer gekke hostel verhalen van anderen gehoord. Daarmee vergeleken viel die van ons wel mee haha. 

 

Die dagen zijn we lekker door de stad gaan struinen en zijn we verschillende dingen gaan bezoeken, zoals de foodmarket. Ik hou van foodmarkets! Het is zo leuk om alle delicatessen op een plek te zien en verschillende dingen te proeven. Een avond toen we terugkwamen in het hostel wilde we kosten besparen en voor onszelf koken. We kwamen de gemeenschappelijke kamer binnen en zagen dat een groep Koreaanse jongeren heerlijk eten hadden gemaakt. Kwijlend keken we naar het eten, maar durfde we niet te vragen of we mochten aanschuiven. Alsof ze onze gedachten konden lezen kwam een van hen naar ons toe en vroeg in gebrekkig Engels of we wilde mee eten. Daar zeiden we geen nee tegen! Ze hadden typische Koreaanse delicatessen gemaakt en het was heerlijk.

 

Bilbao is een stad waar, in mijn ogen, echte kunstliefhebbers hun plek kunnen vinden. Voor mij was de stad totaal anders vergeleken met San Sebastian. Het bruiste niet en ik werd niet heel erg enthousiast van de stad (mijn persoonlijke ervaring). Voor mij was vijf dagen daar te lang en ik kon niet wachten om naar Madrid te gaan. Nog steeds hebben we er erg kunnen genieten en nieuwe dingen ontdekt!

 

In de volgende blog vertel ik je alles over onze tijd in Madrid!
 

 

 

 

Charmayne is Toegepast Psycholoog en NLP Coach. Met haar bedrijf Char's Coaching helpt zij jonge vrouwen uit hun hoofd te gaan en te leren luisteren naar hun gevoel en intuïtie. Ze helpt jou verder te groeien in je persoonlijke ontwikkeling, een bewustere mindset creëren en blokkades doorbreken door middel van praktische psychologie en spiritualiteit. 

 

Volg Charmayne via instagram of bekijk haar website


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.