Onze eerste interrail stop in Spanje: San Sebastian

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 20:43

Weken nadat ik mijn interrail trip had gepland, was de tijd dan eindelijk daar. Ik zou door Spanje gaan reizen en een aantal maanden in Barcelona wonen! Ik kon niet wachten en had er ontzettend veel zin in. Voordat ik vertrok kwam ik net terug van een geweldig vakantie op surfkamp. Ik had dus nog niks ingepakt en besloot dat last minute te doen. Ik had ook nog een afscheidsfeestje waardoor het ineens zondag was. Die zondag dat ik zou vertrekken voelde ik mij ineens nerveus. Hoe gaat dit zijn? Wat als ik iets ben vergeten? Wat als het niet leuk gaat zijn?

 

Al snel schoof ik die twijfels aan de kant en ging ik richting Schiphol. Ik was gelukkig niet alleen, want ik zou de aankomende tijd ook samen met mijn ex-vriend zijn. Samen pakte we het vliegtuig naar Barcelona en bleven we daar drie dagen voordat we naar San Sebastian zouden gaan. Ik ontmoette mijn stagebegeleider, zag mijn nieuwe stageplek en we zijn samen alvast Barcelona gaan ontdekken.

 

Drie dagen later vertrokken we met onze backpack naar San Sebastian. Ik vond het super spannend maar vond het ook erg leuk! Dit was de eerste keer dat ik zo’n trip had gepland en dan ook nog eens voor twee personen. Als alles maar goed ging… 

Aangekomen in San Sebastian werd ik al meegenomen in het uitzicht. Het was een klein vliegveld en we hadden onze backpacks binnen enkele minuten. Toen we naar buiten stapten zagen we dit riviertje met ontzettend mooie huizen. Het deed mij denken aan de kleine dorpjes die ik wel eens op foto’s zag in Duitsland. We waren nog niet in San Sebastian en moest en de bus pakken richting de stad.

 

In de bus kwamen in gesprek met een local. Ze vroeg wat we kwamen doen en waar we vandaan kwamen. Ze vertelde ons al deze glorieuze verhalen over San Sebastian en ik werd steeds enthousiaster om er te zijn. Ze vertelde ons dat we er bijna waren en dat we over twee haltes het beste konden uitstappen. We stapten uit bij de halte, namen afscheid en ik werd weggeblazen door de stad. Het is een lieftallige stad met een rivier die door de stad loopt, je hebt vele kleine straatjes, een strand en er viel mij gelijk iets op. De oudere dames in de stad kleedde zich ontzettend mooi! Oorbellen, hakjes, make-up, elegante jurkjes. Ik vond het geweldig!

 

Die dagen hebben we ontzettend genoten van de stad. In het hostel waar we verbleven ontmoetten we twee meiden uit Canada. Die dagen hebben we samen met hun besteed en het erg naar ons zin gehad. We zijn aten in de kleine straatjes van San Sebastian waar ze Pinxos serveerden (in het noorden noemen ze tapas pinxos!).

 

Ook ben ik gaan surfen, zijn we gaan fietsen door de stad en naar een van de mooiste uitzichtpunten gegaan. We zijn ook met de taxi verderop gegaan naar een restaurant waar ze cider serveerde. Spaanse cider is een van de meest ambachtelijke producten van het land. Het is een authentieke delicatesse om van te genieten met vrienden. In dit restaurant had je grote vaten waaruit je de cider kon krijgen. De smaak verschilt per cider en daarnaast raak je er snel dronken van, haha!

Na het heerlijke eten, onze nieuwe vrienden, de mooie zonsondergang en de heerlijke verhalen die we hebben mogen aanhoren was het tijd voor een nieuwe stad. 

 

De volgende stad deel ik met je in de volgende blogpost!

Charmayne is Toegepast Psycholoog en NLP Coach. Met haar bedrijf Char's Coaching helpt zij jonge vrouwen uit hun hoofd te gaan en te leren luisteren naar hun gevoel en intuïtie. Ze helpt jou verder te groeien in je persoonlijke ontwikkeling, een bewustere mindset creëren en blokkades doorbreken door middel van praktische psychologie en spiritualiteit. 

 

Volg Charmayne via instagram of bekijk haar website


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.