Voor het eerst interrailen door Spanje

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 20:40

In september 2017 begon ik met mijn tweede jaar Toegepaste Psychologie. Ik wilde ontzettend graag naar het buitenland gaan met mijn derdejaars stage. Voorbereid zoals ik ben begon ik in het tweede jaar al met zoeken naar een stageplek. Ik vond het lastig om te kiezen omdat ik overal wel naartoe wilde: Australië, Curaçao, Nieuw-Zeeland, noem maar op! 

 

Een studiegenootje van mij vroeg een keer of ik ook richting Curaçao wilde gaan, want daar zat zij ook aan te denken. Dat leek mij wel iets! De gedachten om samen met iemand te gaan vond ik ergens ook wel fijner. Het is toch spannend om dat allemaal in je eentje te doen! Zodoende gingen wij die maanden daarna op zoek naar een stageplek. 

 

Maanden later…

Wat een gedoe was dat! Onze opleiding, Toegepaste Psychologie, bestaat pas ongeveer twaalf jaar. Hierdoor is de opleiding nog niet zo bekend in Nederland en al helemaal niet in het buitenland. Daarnaast had onze hogeschool de richting arbeids- en organisatiepsychologie. Dat betekende dat wij niet zijn opgeleid om met jongeren te werken, iets wat veel stageplekken wel aanboden, maar waar wij niet aan voldeden.

In februari 2018 hadden we na lang zoeken en tientallen mailtjes later nog steeds geen stageplek gevonden. Ik bedacht dat ik toch verder dan Curaçao wilde gaan kijken om mijn kansen te vergroten. Ik wilde namelijk zo graag naar het buitenland! Ik vertelde mijn studiegenootje dat ik verder ging kijken en zo begon ik weer opnieuw. Iemand bracht mij op het idee om in een Facebookgroep zoals Nederlanders in Barcelona een bericht plaatsen dat ik een stageplek zocht. Ik ging op zoek naar zulke Facebookgroepen met Nederlanders in verschillende landen en plaatste daar berichten.

Gevonden!

In mei 2018 (9 maanden later) kreeg ik eindelijk bericht van iemand. Een Nederlander in Barcelona die een stageplek voor mij had. We belden met elkaar en hij vertelde dat hij een fysiotherapiepraktijk had. In deze praktijk combineerde hij fysiotherapie met coaching omdat hij erachter stond dat fysieke en mentale klachten invloed op elkaar hebben (iets waar ik sinds die tijd veel over heb geleerd). We belden zo een paar keer, ik overlegde met school en binnen twee weken was mijn stageplek geregeld! Ik was ontzettend blij en kwam met nog een idee. Een interrail trip door Spanje voordat mijn stage begon. Ik begon met plannen en had zo een trip van zes weken door negen steden van Spanje klaarstaan!

 

Let the journey begin! Lees waar ik naartoe ging voor mijn eerste stop hier

Charmayne is Toegepast Psycholoog en NLP Coach. Met haar bedrijf Char's Coaching helpt zij jonge vrouwen uit hun hoofd te gaan en te leren luisteren naar hun gevoel en intuïtie. Ze helpt jou verder te groeien in je persoonlijke ontwikkeling, een bewustere mindset creëren en blokkades doorbreken door middel van praktische psychologie en spiritualiteit. 

 

Volg Charmayne via instagram of bekijk haar website


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.