15 redenen waarom Canggu de meest populaire digital nomad hotspot ter wereld is

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 00:26

Als je de term ‘digital nomad’ hoort, waar denk je dan aan? Menig Nederlander denkt dan aan een beetje werken op je laptop aan het zwembad. Het zonnetje schijnt, bikini aan voor een korte duik tussendoor… 

 

De plek die hier het allerpopulairst voor is, is toch wel Canggu, Bali. Dit kleine kustplaatsje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé digital nomad hotspot. Warungs  (een kleine winkel, meestal een restaurant of café) zijn vervangen door coworking spaces en locals zijn er al helemaal niet meer te bekennen. Maar er zijn ook een aantal goede redenen waarom Canggu zo populair is. Daar zal ik in deze blogpost verder op in gaan.

 

  1. Tempels met rituelen en wierook

 

Ten eerste is Bali prachtig. Er staat een tempel op elke straathoek, waar meerdere keren per dag offers worden gebracht door de locals. It’s a vibe.

 

2. Veel goede (internationale) restaurants

 

Het eten in Bali is super lekker. Ingrediënten zijn vers en er is voor ieder wat wils.

 

3. Traditionele Balinese dorpjes buiten Canggu

 

Zoals gezegd zijn er in Canggu nauwelijks nog locals te bekennen, maar 10 minuten verderop vind je het echte Bali.

4. Veel keuze in accommodatie

 

Goedkoop, duur, appartmeneten, villas, hotels, hostels… Het is er allemaal in Canggu. Ook een belangrijke beslissing: met of zonder zwembad?

 

5. Keuze tussen indonesisch en westers eten

 

Ik hou enorm van de Balinese keuken, maar soms is een pizza ook wel heel lekker. In veel Aziatische landen is Westers eten van slechte kwaliteit, maar in Canggu kan je echt alles vinden.

 

6. De optie om voor luxe te gaan

 

Houd je meer van luxe? Dan ben je in Canggu aan het juiste adres, want je kunt hier makkelijk je geld uitgeven aan luxe spa-behandelingen, westerse winkels en sterrenrestaurants.7. Veel toeristische attracties dichtbij

 

Het is absoluut de moeite waard om even bij het zwembad vandaan te komen om op avontuur te gaan op Bali. Alles is relatief dichtbij, want het eiland is niet heel groot. Zwemmen met dolfijnen, duiken of vulkanen beklimmen… Het kan allemaal.

 

8. Knappe mensen en goed nachtleven

Als je je favoriete Instagram influencer in levende lijve wilt tegenkomen moet je op vrijdagavond naar Old Man’s.

 

9. Café en co-working spaces

 

Je zult geen moeite hebben om een plek te vinden waar je wat werk kan verrichten.

 

10.Beach bars om zonsondergang te bekijken

 

Er zijn niet alleen prachtige zonsondergangen die je op het strand kunt bekijken, maar je kunt zelfs een cocktail in je hand hebben als je bij een beach bar neerstrijkt. Win!
11. Strand en de bergen/vulkaan

 

Als je houdt van strand, maar ook van de bergen, dan kan je op Bali je geluk niet op.

 

12. Goede sportscholen

 

In Canggu ging ik naar de mooiste sportschool waar ik ooit lid ben geweest. Het was niet een normale sportschool, maar een ‘fitness village’. 

 

13. Makkelijk rond te rijden op een scooter of Grab

 

Het is makkelijk om te gaan en staan waar je wilt door een scootertje te huren voor een paar euro per dag. Ben je niet zo’n durfal? Dan kan je ook een taxi of scooter met chauffeur bestellen bij het Aziatische broertje van Uber.

 

14. Goede koffie

Als koffie lover kan ik je vertellen dat Canggu de hemel is. 

 

15. Grote digital nomad community met veel events

 

Door alle bovenstaande redenen is er een enorm grote digital nomad community ontstaan. Dat houdt in dat er altijd wel iets te doen is, en dat je makkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. Er zijn ook veel verschillende events in Canggu, zoals meer business gerelateerd, health, yoga, boekenclub, etc.

 

Na deze hele lijst denk je misschien dat ik 100% verliefd ben op Canggu, maar dat is eigenlijk niet zo. Er zijn heel veel voordelen aan het leven op Bali, maar het is wel een enorme bubbel. Zoals gezegd zijn er weinig locals en is het leven wel erg comfortabel in Canggu. 

 

Mijn strategie is dan ook om naar Canggu te gaan als ik even rustig aan mijn bedrijf wil werken, zonder me zorgen te maken over het vinden van een werkplek, lekker eten of goede koffie. Wil je avontuur? Dan is Canggu misschien niet de plek voor jou.

 

Kortom: naar mijn mening is Canggu de moeite waard om langs te gaan, vooral als je er voor langere tijd gaat wonen en werken. Maar verwacht er ook weer niet teveel van!

 

Anne Claessen is podcast strategist en fulltime digital nomad sinds 2018. Na 5 maanden backpacken in Azië en een jaar in Australië was het tijd om echt haar droom na te jagen en is ze haar eigen bedrijf gestart: The Podcast Babes. Met The Podcast Babes helpt Anne podcasters om een impactvolle en winstgevende podcast neer te zetten.


Connect met Anne op instagram, luister naar haar podcast over het leven als digital nomad, of leer meer over The Podcast Babes op haar website.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.