De meest stressvolle vlucht naar Bali in mijn leven

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 00:50

Wat te doen als je vrolijk aan het rondreizen bent als ineens corona toeslaat en alle landen op slot gaan? Dat was de vraag die ik mezelf moest stellen in februari 2020, toen ik met een vriendin door Thailand reisde. Mijn vriendin ging eerder terug naar Nederland en ik besloot om naar Bali te gaan.

Waarom Bali?

De keuze om naar Bali te vliegen in plaats van naar Nederland was niet makkelijk. Ik heb de keuze uiteindelijk om verschillende redenen gemaakt. Allereerst en erg belangrijk voor mij: het is koud in Nederland in februari. Dat wil ik echt heel graag niet meemaken. Bali is 95% van de tijd zonnig en 100% van de tijd warm, dus +1 voor Bali. 

 

Daarnaast waren de cijfers van coronabesmettingen een heel stuk erger in Nederland. Ik kreeg vaak de opmerking ‘in Bali testen ze vast minder’. Dat kan zo zijn, geen idee, maar het was een feit dat de ziekenhuizen niet drukker waren dan normaal en mensen voorzichtig waren. Op het moment dat ik de beslissing maakte om naar Bali te gaan, was het natuurlijk nog heel onzeker hoe dit zich zou ontwikkelen, maar achteraf gezien heeft Bali het een stuk beter gedaan op het gebied van besmettingen dan Nederland.

 

En dan de ultieme reden, ik ging voor de liefde. Een maand eerder heb ik in Thailand mijn vriend leren kennen (een verhaal voor een andere keer). We waren nog geen vriendje-vriendinnetje, maar het was erg leuk. Ik heb toen besloten ervoor te gaan en hem achterna te reizen. Ook dit blijkt een goede beslissing te zijn geweest, want we zijn nog steeds bij elkaar. 

 

De voornaamste reden om naar Bali te gaan.

De meest stressvolle vlucht van mijn leven

De beslissing om naar Bali te gaan was niet makkelijk, maar de reis er naartoe was nog een stuk lastiger. Ik vloog namelijk op de allerlaatste dag dat Bali nieuwe visa uitgaf. Dat betekende dat als mijn vlucht werd gecanceld of vertraging had, ik het land niet meer in kwam. Ik was kortom vrij gestresst. 

 

Toen ik op de luchthaven in Phuket kwam, waren heel veel vluchten gecanceld. Het was wel even schrikken toen ik mijn vlucht op de borden op ging zoeken en achter 90% ‘gecanceld’ zag staan… Mijn vlucht stond er nog op, dus ik ging in de mega lange rij staan met overwegend gestresste Australiers. 

 

Na een half uurtje in de rij ontstond er commotie aan de balie. Ja hoor, er werd gezegd dat de vlucht niet door kon gaan omdat Singapore geen layover toeliet. De persoon achter de balie was druk aan het bellen, dus we wachtten maar gewoon even af. Gelukkig bleek de vlucht uiteindelijk toch door te kunnen gaan. In Singapore mochten we overstappen, maar als onze volgende vlucht vertraagd was zouden we 14 dagen in quarantaine moeten. 

Overstap in Singapore

Ook in het vliegtuig zat ik niet echt lekker, het scenario van 14 dagen quarantaine in Singapore, helemaal alleen, bleef maar door mijn hoofd spoken. Vooral aangezien ik nog geen boardingpass had voor mijn vlucht van Singapore naar Bali. Voor mijn gevoel kon er nog heel veel misgaan. 

Voordeel: het was niet druk in het vliegtuig.

Toen ik aankwam in Singapore moest ik naar een transferbalie om mijn volgende boardingpass op te halen. Er stond een medewerker aan het begin van de rij die vroeg waar ik naartoe ging. ‘Bali? O, die vlucht is volgens mij gecanceld. Ga maar even in de rij staan.’ Op dat moment was ik zo gestresst dat het me ook allemaal niet meer uitmaakte, dus ik ging in de rij staan. 

 

Deze vriendelijke luchthaven medewerker had totaal ongelijk, mijn vlucht was niet gecanceld en ik kreeg zonder problemen mijn boardingpass. Super bedankt voor de hartverzakking… Maar gelukkig kon ik snel boarden en toch echt richting Bali vliegen.

Aankomst op Bali

De aankomst op Bali was eerlijk gezegd hetzelfde als altijd. Er stond een bizar lange rij bij de douane. Ik was niet de enige met het idee om de corona-tijd ‘af te wachten’ op Bali. Uiteindelijk heb ik zonder problemen een visum voor twee maanden kunnen krijgen. 

 

Spoiler: we zijn uiteindelijk vijf maanden gebleven. Hoe dat was lees je in mijn volgende blog!

 

 

Anne Claessen is podcast strategist en fulltime digital nomad sinds 2018. Na 5 maanden backpacken in Azië en een jaar in Australië was het tijd om echt haar droom na te jagen en is ze haar eigen bedrijf gestart: The Podcast Babes. Met The Podcast Babes helpt Anne podcasters om een impactvolle en winstgevende podcast neer te zetten.


Connect met Anne op instagram, luister naar haar podcast over het leven als digital nomad, of leer meer over The Podcast Babes op haar website.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.